Gala Dinner-Λέσχη Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος
Μία ομάδα, 6 πιάτα, 200+ καλεσμένοι.
Ένα gala dinner!
Μία εξαιρετική βραδιά. Και ένα πολύ σημαντικό γεγονός!
Back stage, εκεί που χτυπά η
καρδιά της δημιουργίας, της έμπνευσης και το πάθος για καλό φαγητό.
Οι λιτές γραμμές, η γεωμετρία, η σύνθεση των εικόνων
συνέταξαν ένα μενού υψηλών προδιαγραφών, έτσι όπως μόνο ο Δημήτρης Τσανανάς, executive chef του
ξενοδοχείου The Met,
και η ομάδα του, ξέρουν να εκτελούν. Think out of the box, με διορατικό και καινοτόμο μενού, τηρώντας όμως πάντα την
παράδοση και την τοπική Μακεδονική κουζίνα, πρωταγωνιστή της βραδιάς. Η
αρμονική συμφωνία, καλοδουλεμένη και εκτελεσμένη σε υψηλές νότες.
6 πιάτα πλαισιώνουν το gala dinner της
Λέσχης Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος. Μοναδικές δημιουργίες του head chef Δημήτρη
Τσανανά. Φαντασία στο έπακρο.
Αυτό που πραγματικά όμως σε συναρπάζει είναι το ίδιο πάθος που μοιράζεται όλη η ομάδα. Ένα πάθος που δεν αλλοιώνεται με τον χρόνο, δεν ξεπερνιέται. Ένας έρωτας που δεν θέλεις να τελειώσει ποτέ. Και το ίδιο πάθος βγαίνει και στα πιάτα που με ευλάβεια δοκιμάσαμε. Ενθουσιασμός, περιέργεια, ανυπομονησία για κάθε μπουκιά.
Σουρβάς, πασκιτάν, δύοσμος, crumble χαρουπιού, αμύγδαλα. Traditional soup Sourvas, yogurt, mint, crumble charoupi, almonds. |
Γλυκοκολοκύθα, γλυκάδια, τυρί μπάτζο, λάδι μαϊντανού. Sweet pumpkin, heart sweetbread, traditional cheese bajo, parsley oil. |
Μυλοκόπι ποσέ, μαυρομάτικα φασόλια, λουκάνικο, θυμάρι, λάδι τρούφας. King fish poached, black beans, sausage, thyme, truffle oil. |
Sorbet μανταρίνι, λικέρ κράνα. Mandarin Sorbet, houndberry liqueur. |
Αρνάκι κατσαρόλας, κρέμα καρότου, λεμονόχορτο, σπαράγγι, popcorn. Lamp, carrot cream, lemongrass, asparagurs, pop corn. |
Γλύκισμα γιαουρτιού, παντζάρι, βατόμουρο, παστέλι. Yogurt conflection, beetroot, raspberries, pasteli. |
Γνωρίσαμε από κοντά τον κο. Μαστροδημήτρη Γιώργο, Πρόεδρο της Λέσχης Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος, εν όψει του Συμποσίου, που έλαβε μέρος στο ξενοδοχείο The Met, την Δευτέρα 20 Ιανουαρίου. Μία Λέσχη Αρχιμαγείρων με όραμα, σύνεση και αποτέλεσμα. Κάθε χρόνο το συμπόσιο των Αρχιμαγείρων ενώνει όλα τα μέλη του, μια αφορμή να βρεθούν όλοι μαζί πριν ξεκινήσει η σεζόν, αφού για το υπόλοιπο έτος όλοι θα βρίσκονται στις εργασίες τους. Η λέσχη Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος απαρτίζεται από 360 μέλη. Έχει 3 κεντρικούς άξονες, τον φιλανθρωπικό, τον αγωνιστικό, κατά τον οποίο διοργανώνεται κάθε 2 χρόνια στα πλαίσια της έκθεσης Detrop στην Θεσσαλονίκη ο μεγαλύτερος διαγωνισμός στην Δυτική Ευρώπη, με συμμετοχές μέχρι και από 33 κράτη, και τον εκπαιδευτικό, εκτός διαγωνιστικής περιόδου, κατά την διάρκεια του οποίου διοργανώνονται εκπαιδεύσεις και σεμινάρια προς όλα τα μέλη πάνω σε νέες τεχνολογίες και μαγειρικές τάσεις από διάσημους σεφ από το εξωτερικό και από την Ελλάδα.
Φέτος το Συμπόσιο επικεντρώνεται σε ένα πολύ σημαντικό γεγονός. Όπως μας ανέφερε ο Αντιπρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων κος Χρήστος Γκότσης ‘’Μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος, έχουμε έναν κοινό στόχο και συμμετέχουμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες Μαγειρικής, δίνοντας το μήνυμα ότι η Ελλάδα θα είναι εκεί και θα μαγειρέψει την τοπική Μακεδονική Κουζίνα’’. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα διεξαχθούν στην Στουτγκάρδη της Γερμανίας, 14 με 19 Φεβρουαρίου 2020, όπου και διοργανώνονται πάντα κάθε 4 χρόνια, και φέτος η Εθνική Ομάδα, η οποία απαρτίζεται από μέλη της λέσχης, θα μαγειρέψει για 120 άτομα.
Ευχόμαστε ολόψυχα καλή επιτυχία στην Εθνική μας ομάδα!
One team, 6
dishes, 200+ guests. A gala dinner! An excellent night. And a very important
event!
Back stage, where the heart of creation,
inspiration and passion for good food has the leading role.
The simplicity, geometry and the composition of
the images compiled a high-quality menu, just as only Dimitris Tsananas,
executive chef at The Met Hotel, and his team knows how to perform. Thinking
‘’outside of the box’’, with an insightful and innovative menu, but always
keeping in mind the tradition and the local Macedonian cuisine’s style, who
stars in this symposium. A well executed
symphony on high notes.
What most excites us is the passion the whole
team shares. A passion that does not change through time, a passion you can’t
get over. A love you never want to end. The same passion is felt on all the
dishes we’ve tasted and adored. Excitement, curiosity, impatience in every
bite.
A set menu of 6 dishes accompanies the gala
dinner of the Chef's Association of Northern Greece. Unique creations by the head
chef Dimitris Tsananas. Imagination at the highest level.
It was our pleasure to meet Mr. Mastrodimitris
Giorgos, the President of the Chef’s Association of Northern Greece, during
this year’s Symposium, which took place at The Met Hotel on Monday, the 20th
of January. An Association with a vision of prudence and results, as the
President explains. Every year, the Chefs' Symposium unites all its members, an
occasion for them to come together before the season begins, since everyone
will be working the rest of the year. The Association of Northern Greece
consists of 360 members. It has 3 main parts; the charity part, the competition
part, which is being held every 2 years during the Detrop exhibition in
Thessaloniki, the largest competition in Western Europe with entries from up to
33 countries, and the third one, which is organized in a non-competitive training
period during which trainings and seminars are being held for all members teaching
new technologies and culinary trends by famous chefs from Greece as well as
from abroad.
This year’s Symposium focuses on a very
important event. As the Vice President of the Chefs’ Association, Mr Christos
Gotsis explains, ''We share the same passion, we share a common goal and we
will participate in the Olympic Cooking Games, giving the message that Greece
will take place in the Olympics and will cook the local Macedonian cuisine”. The
Olympics will be held in Stuttgart, Germany from the 14th to the 19th
of February 2020, where they being held every 4 years, and this year our
National Team, consisting of the Association’s members, will cook for 120
people.
We wish our National Team good luck and all the best!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου