My Chef Δημητρης Τσανανας
My CHEF Δημήτρης Τσανανάς
Από τους πιο αξιόλογους σεφ της Ελληνικής
Δημιουργικής και Ασιατικής Κουζίνας, ο ταλαντούχος και γεμάτος ανατρεπτικές
ιδέες, Δημήτρης Τσανανάς, executive chef του
ξενοδοχείου THE MET μας
υποδέχεται στο εξαίσιο χώρο του εστιατορίου Avenue 48 για να μας παρουσιάσει μοναδικές γεύσεις
και εικόνες όπως εκείνος μόνο ξέρει να δημιουργεί.
Με μία επιτυχημένη πορεία στο ξενοδοχείο Hyatt και ως καθηγητής στα εκπαιδευτικά ιδρύματα
ΠΑΣΤΕΡ και ΑΚΜΗ η πορεία στην γνώση, στην δημιουργία στην ανακάλυψη νέων κόσμων
και γεύσεων συνεχίζεται ανοδικά.
Λίγες ερωτήσεις και πολύ στοχευμένες
απαντήσεις.
Για τον ίδιο η λέξη ΣΕΦ κρύβει μέσα της τις λέξεις Συνδυασμός, Ευρηματικότητα και Φαντασία.
1. Ποιος ήταν ο πιο περίεργος-παράξενος-ασυνήθιστος συνδυασμός που έχεις χρησιμοποιήσει σε κάποιο πιάτο;
Γλυκό του κουταλιού σέλερυ με φρέσκο σολομό σωτέ και καπνιστό αλάτι.
2. Ποιου Σεφ το πιάτο έχεις θαυμάσει πολύ και θα επιθυμούσες να το είχες κάνει εσύ.
Βλέπω, ακούω, αφουγκράζομαι και προσπαθώ να φτιάξω κάτι δικό μου που χαρακτηρίζει την επαγγελματική μου προσωπικότητα
3. Όταν μαγειρεύεις, τι είναι αυτό που σε εμπνέει;
Τα χρώματα, τα αρώματα, τα υλικά των 4 εποχών, και ο άνθρωπος που είναι δίπλα μου στη ζωή.
4. Ποιο είναι το συστατικό που πιστεύεις απογειώνει ένα φαγητό;
Οι ζωμοί είναι αυτοί που ''πηγαίνουν'' σε άλλο επίπεδο το φαγητό.
5. Ποιο το πιο παραδοσιακό και ποιο το πιο περίεργο υλικό, που ενώ είπες αποκλείεται, τελικά το δοκίμασες και άλλαξε όλη την γεύση του πιάτου;
Στάκα με ψάρι, το πιο περίεργο παραδοσιακό
Σε παγωτό βανίλιας... ελαιόλαδο και κόκκους κόκκινου πιπεριού το πιο περίεργο, που ενώ είπα αποκλείεται τελικά το δοκίμασα και άλλαξε όλη τη γεύση του πιάτου.
Μία χαλαρή ατμόσφαιρα κατακλύζει τον ενθουσιασμό μας και η αίσθηση της Άνοιξης κυριεύει πρωταρχικά τον ουρανίσκο μας, αφού όλα όσα δοκιμάσαμε ήταν πέρα από αυτό που αναμέναμε.
Αν και βρισκόμαστε Βόρεια, ταξιδεύουμε Ανατολικά! Γεύσεις Ασιατικής κουζίνας αποτυπωμένες σε έναν υπέροχο γευστικό καμβά! Δροσερές υφές που αφήνουν μία εξαίσια δυναμική στο στόμα, ενώ το αριστοκρατικό χαβιάρι λεπτεπίλεπτα τοποθετείτε επάνω στο maki roll από μαύρο μελάνι!
Black ink maki roll, ψητή
γαρίδα με miso, ψίχα
αυγοτάραχο Μεσολογγίου
Black ink maki roll, roasted shrimp with miso, crumbly
roe of Messologi.
|
Η διαδρομή συνεχίζεται με μοσχαρίσια ταλιάτα, με ένα αποτέλεσμα υψηλών προδιαγραφών, αφού τόσο η σάλτσα, η τρούφα και το yuzu, παρέα με τα μανιτάρια, δένουν άρτια μεταξύ τους, απογειώνοντας όλες μας τις αισθήσεις. Κάτι που δεν θα αργήσει να επιβεβαιώσει επίσης και το ριζότο που ακολουθεί.
Μοσχαρίσια
tagliata ποικιλία μανιταριών με teriyaki
mayo truffle yuzu και σπαράγγια.
Tagliata beef,
variety of mushrooms, along with teriyaki mayo truffle yuzu and asparagus.
|
Φτάνουμε στη Μεσόγειο, αέρας δροσερός και νοσταλγία καλοκαιριού. Ριζότο ντομάτας με αστακοκαραβίδα, βασιλικό και μαρμελάδα λεμόνι. Η απαλή υφή της ντομάτας αγκαλιάζει ξινόγλυκα το στόμα μας, αστακοκαραβίδα τρυφερή στην υφή, μα τόσο αρχοντικά δεμένη με το ριζότο, και όλα μαζί ταιριασμένα σε ένα παιχνίδι εκρηκτικό που αγγίζει τα όρια της φαντασίας.
Ριζότο ντομάτας με αστακοκαραβίδα με βασιλικό
και μαρμελάδα λεμόνι.
Tomato risotto with
lobster-crayfish, basil and lemon marmalade.
|
Κλείνοντας με το φρέσκο ραβιόλι με γέμιση κοτόπουλο, σάλτσα άγριων μανιταριών και κρέμα κρητικής γραβίέρας. Ένα μεθυστικά γευστικό καρουζέλ χρωμάτων και συνδυασμών, μνήμες αθωότητας και γαλήνης, κατακλυσμένες από αρώματα της φύσης.
Ραβιόλι με γέμιση κοτόπουλο, σάλτσα άγριων
μανιταριών και κρέμα κριτικής γραβιέρας.
Chicken ravioli, wild
mushrooms sauce and Cretan graviera cheese cream. |
Ευχαριστούμε θερμά τον executive chef Δημήτρη Τσανανά για την φιλοξενία και τις υπέροχες
δημιουργίες, στο εστιατόριο Avenue 48
του ξενοδοχείου the Met και τα πολύτιμα κλικ του Foodtagles.gr για
την μοναδική αυτή αποτύπωση των πιάτων.
Instagram: dine_me_up2, Foodtalesgr, themethotel
Among the most remarkable chefs
of Greek Creative and Asian Cuisine, Dimitris Tsananas, executive chef of The
MET Hotel-Thessaloniki welcomes us in the exquisite space of the Avenue 48 Restaurant to present us
unique flavors and images.
With a successful background at the Hyatt Hotel of Thessaloniki, and as a
teacher at Thessaloniki’s educational institutes PASTER and AKMI, the path to
knowledge, creation to the discovery of new worlds and tastes continue daily
and onwards.
Few questions with the most targeted answers.
For him the word chef hides in it the words Combination, Inspiration and
Imagination.
1. Which was the stranger-strange-unusual combination you've used on a dish?
Sweet celery spoon with fresh sautéed salmon and smoked salt.
2. Which chef’s dish do you admire the most and said ‘’I wished I have done it?
I see, I hear, I listen and try to make something of my own that characterizes
my professional personality.
3. What inspires you when you cook?
The colors, the aromas, the ingredients from all of the 4 seasons and the person
who is next to me in life.
4. Which ingredient you believe is the one that can give a meal something extra?
Broths are the ones that lead the food to a higher level.
5. Which is the most traditional and the oddest ingredient you have tasted and
said no way, but when you finally used it, it changed the whole taste of the dish?
Cretan Staka with fish, the most traditional odd.
In vanilla ice cream ... olive oil and red pepper grains the most odd, which although
I said no way, when I finally tasted and it changed all the flavor of the dish.
A relaxed atmosphere overwhelms
our enthusiasm and spring dominates our palate, since everything we have tried was beyond of what we have expected.
Though being in North we travel eastwards! Asian cuisine flavors on a delicious food canvas! Cool
textures that leave an extraordinary dynamic in our mouth while the
aristocratic caviar is deliciously placed on the black ink maki roll!
The journey continues with beef tagliata, a high standards result, since the
sauce, the truffle and the yuzu along with the mushrooms blend perfectly
together, dominating all of our senses. Followed by the tomato risotto, which
confirms all the above.
We arrive in the Mediterranean, a
cool breeze and summer nostalgia. Tomato risotto with lobster-crayfish, basil
and lemon marmalade. The soft texture of the tomato embraces sour and sweet our mouth, the
lobster-crayfish so soft textured and so aristocratically matched with the
risotto, all together in a game beyond any imagination.
Closing with the fresh chicken ravioli, wild mushroom sauce and crimson
crucifer. An inherently delicious carousel of colors and combinations, a memory
of innocence and serenity, overwhelmed by nature scents.
A special thank you to the executive chef Dimitris Tsananas for the worm hospitality
and his most wonderful creations at the restaurant Avenue 48, of the Met
Hotel-Thessaloniki and the valuable cooperation of Foodtagles.gr for the unique
photographs of the dishes.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου