Tasting στο biscotto coffee+

Κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, χρόνια απίστευτης πείνας στην Ιταλία, ο Αμερικανικός στρατός χάριζε το πρωινό του στους Ιταλούς, τι άλλο, αυγά με μπέικον, και τότε τα αυγά τα είχαν σε σκόνη. Οι Ιταλοί για να τους ανταποδώσουν το καλό τους μαγείρευαν τι άλλο μακαρόνια. Και έτσι συνδύαζαν το μπέικον, τα αυγά και τα μακαρόνια για πρωινό και ιδού! Καλώς ήλθες La Carbonara. Η αυθεντική γεύση της σερβίρεται πάντα με καπνιστή πανσέτα ή με γουαντσάλε!  Υπέροχες ιστορίες γύρω από την αυθεντική pasta και μικρά μυστικά για μοναδικά πιάτα μας έμαθε ο αγαπημένος μας Pasquale Lembo του εστιατορίου Mare e Monti, στην περιοχή Πανοράματος, Θεσσαλονίκης , ταξιδεύοντάς μας σε αυτό το μαγικό ταξίδι στον κόσμο της Ιταλικής κουζίνας. Από το βράσιμο του νερού, το αλάτι, το είδος του μακαρονιού έως  την φρέσκια πάντα ντομάτα και τον μαϊντανό. Γνωρίζετε ότι τα μακαρόνια όμως σαν ζυμαρικό δεν είναι Ιταλικής επινόησης; Δεν πάει το μυαλό σας από πού ξεκίνησαν και κατέληξαν να είναι το αγαπημένο φαγητό των Ιταλών. Από την μοναδική μας Κρήτη! Ναι! Απλές συνταγές γεμάτες όμως με γεύσεις αυθεντικές, χρώματα ζωντανά και μυρωδιές της φύσης.


During the Second World War, years of incredible hunger in Italy, the US Army gave away its breakfast to the Italian citizens, what else, eggs and bacon, the eggs were powered, as the US Army uses. Italians to repay them their good they’ve been cooking what else, pasta! And thus combine the bacon, the eggs and pasta for breakfast and voila! Welcome La Carbonara. The authentic taste is served with smoked pancetta or gouantsale! Wonderful stories around the authentic pasta and tips for unique dishes by our favorite Pasquale Lembo of Mare e Monti, at Panorama, Thessaloniki, took us on this magical journey to the world of Italian cuisine. From the boiling water, salt, kind of spaghetti to the fresh tomato and parsley. But you know that the spaghetti is not an Italian conception? You cannot imagine where it came from and became the favorite food of Italians. From our unique Crete! Yes! Simple recipes full of authentic flavors, vibrant colors and scents of nature.

Linguine alla puttanesca 



Spachetti alle cozze

pasta con broccoli 

La carbonara

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις