Ciel Bar Restaurant: Ένα γαστρονομικό ταξίδι αναμνήσεων






Το Ciel Bar Restaurant άνοιξε τις πόρτες του το βράδυ της Πέμπτης 18 Δεκεμβρίου 2025, και παρουσίασε το νέο του μενού σε μια βραδιά με καλεσμένους από τον δημοσιογραφικό χώρο και τα μέσα της πόλης. Ήταν μια βραδιά που κύλησε όμορφα σε έναν από τους πιο εμβληματικούς προορισμούς της πόλης, στη Νέα Παραλία, ακριβώς δίπλα στο κύμα. Το Ciel Bar Restaurant, με τη μοναδική του αισθητική γέμισε με ήχους από ποτήρια που ενώνονταν και πιάτα που έφταναν στο τραπέζι σαν μικρές ιστορίες.


Το all day bar-restaurant στην παραλία της Θεσσαλονίκης συνεχίζει να ξεχωρίζει για την υψηλή ποιότητα της κουζίνας του και τη βαθιά φιλοσοφία φιλοξενίας που το χαρακτηρίζει, με σταθερή έμφαση στην άψογη εξυπηρέτηση και στις προσεγμένες πρώτες ύλες προσφέροντας μια εμπειρία που συνδυάζει τη σύγχρονη γαστρονομία με το συναίσθημα.


Πίσω από τις γεύσεις του Ciel βρίσκεται ο σεφ Ζαχαρίας Κοπρίδης, ο οποίος υπογράφει ένα μενού που ανανεώνεται κάθε καλοκαίρι & χειμώνα. Το φετινό χειμερινό μενού αντλεί έμπνευση από τις πιο τρυφερές μας αναμνήσεις: τη μαμά, τη γιαγιά ή εκείνο το αγαπημένο πρόσωπο που μαγείρευε με αγάπη και ζεστασιά στο σπίτι.

Γεύσεις του παρελθόντος συναντούν σύγχρονες τεχνικές, δημιουργώντας ένα μοναδικό γαστρονομικό ταξίδι με στόχο την αναβίωση αυτών των αναμνήσεων σε κάθε μπουκιά.

Στο ξεκίνημα του μενού, ξεχωρίζουν πιάτα όπως χειμερινά λαχανικά με γαρίδες πανέ, πράσινο μήλο και μαγιονέζα αρωματισμένη με χαρίσα, ταρτάρ μόσχου σε τραγανή πατάτα με κρέμα πάπρικας και βολάκι Άνδρου, ψητό παντζάρι με πρόβειο γιαούρτι, τραγανά ρολά με γέμιση μπουγιουρντί σάλτσα σκορδάτης ντομάτας και λάδι τσίλι, καθώς και χειροποίητα νιόκι με ραγού από ουρά μόσχου και μάγουλα, πουρέ μελιτζάνας και αφρό κατσικίσιου γιαουρτιού αρωματισμένου με μοσχοκάρυδο.


    

                    







Στα κυρίως πιάτα, το μενού συνεχίζει με μοσχαράκι με μελιτζάνα σε διαφορετικές υφές, γλυκό σκόρδο και σάλτσα κόκκινου κρασιού με τομάτα, κοτόπουλο λεμονάτο με πουρέ από πατάτες φούρνου και σάλτσα φρέσκιας ρίγανης, χοιρινό φιλέτο με πουρέ σελινόριζας, πράσο και σάλτσα βουτύρου, αλλά και φιλέτο τσιπούρας με χόρτα, αρακά, φρέσκα μυρωδικά και σάλτσα από μύδια, κουρκουμά και στάκα Χανίων.










Η εμπειρία ολοκληρώνεται με γλυκές προτάσεις που ισορροπούν ανάμεσα στη νοσταλγία και τη σύγχρονη απόλαυση: ζεστό soft cookie με παγωτό βανίλια, mille-feuille με κρέμα λευκής σοκολάτας αρωματισμένη με τόνκα και κροκάν φουντουκιού, καθώς και πορτοκαλόπιτα με παγωτό καϊμάκι.






Το χειμερινό μενού του Ciel Bar Restaurant αποτελεί ένα ολοκληρωμένο ταξίδι γεύσεων και αναμνήσεων και η βραδιά στο Ciel Bar Restaurant δεν ήταν απλώς μια παρουσίαση του νέου μενού, αλλά ένα δείπνο που επιβεβαιώνει πως η γαστρονομία μπορεί να είναι εμπειρία, συναίσθημα και αφορμή για να μοιραστείς στιγμές.

Το νέο μενού του Ciel Bar Restaurant σερβίρεται καθημερινά 13:00-00:30, προσκαλώντας το κοινό να ζήσει τη δική του εκδοχή αυτής της βραδιάς.

Ciel Bar Restaurant, Λεωφόρος Μεγ. Αλεξάνδρου 12 - RSV: 2310888000, info@cielbarrestaurant.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις