Στο κελάρι του ble vin απογειώνονται οι γεύσεις, τα αρώματα και οι καλομαγειρεμένες συνταγές!

 

Πεζόδρομος Αγίας Σοφίας, βράδυ Σαββάτου!

Θα κατέβουμε τα σκαλιά για το υπόγειο της κάβας του ble vin.


Εκεί ανάμεσα στις 400 ετικέτες, ναι είναι πολλές, είναι όμως εξαιρετικά μελετημένες και τοποθετημένες στα ράφια, για να τις δοκιμάσεις όλες. Πάρε το χρόνο σου, δεν θέλει βιασύνη η απόλαυση και η γευστική εμπειρία. Το κρασί θέλει χρόνο να ωριμάσει. Πόσο μάλλον και η δοκιμή μας. Κάποια μπουκάλια είναι μοναδικά, δεν θα έχεις την ευκαιρία να τα ξαναβρείς!





Μην μακρηγορούμε. Καλωσορίσματα, ψαγμένα από πολυταξιδεμένες αναζητήσεις κάθε τόπου και συνταγής, δοκιμασμένα, με φυσικό προζύμι να αποτελεί την ψυχή σε ζυμωτά ψωμιά μακράς ωρίμανσης, ζυμωτές μπουκίτσες ψημένες επάνω στην πέτρα, προζυμένιο πανίνι και bruschette ψωμιού αργής ωρίμανσης, να δίνουν με την σειρά τους την πολυτέλεια σε ένα μενού που θέλει να σε συναρπάζει και να σε σαγηνεύει με τις εναλλαγές του, έτσι για να μην βαριέσαι αλλά και για να έχεις την ευκαιρία να τα γευτείς όλα. Θεματικές λίστες που ταιριάζουν στην εποχή, στα υλικά και στην διάθεσή μας.



Απαλός φωτισμός, κεριά αναμμένα σε έναν artistic χώρο που ανά τακτά διαστήματα φιλοξενεί έργα τέχνης νέων καλλιτεχνών. Πόσο πιο μοναδικό λοιπόν να γίνει ένα κελάρι!




Το δικό μας μενού ξεκίνησε με μία σοφά επιλεγμένη σύνθεση που δεν θα μπορούσε να ταιριάζει καλύτερα με το 18 μήνες σε βαρέλι Merlot 2016 του Ασλάνη.






Από την Ιταλία έως το Βατοπέδι αλλαντικά και τυριά προκαλούν τον ουρανίσκο σου για περισσότερη απόλαυση. Κυανό, κατσικίτσια μπλε γραβιέρα ωριμασμένη με τη μέθοδο ροκφόρ. Καπνιστή φέτα, ζεστή, με λιανοελιές βατοπεδίου και καψαλισμένα κεράσια ζύμωσης στους χυμούς τους, Ocelli al Barolo, ένα σκληρό πρόβειο ιταλικό τυρί και τα λεπτοκομμένα Prosciutto di parma, coppa di milano και salame di Napoli. Τα τραγανά Picantillos, με κυβάκια παντσέτας με πιμεντόν και καψαλισμένο βολάκι Άνδρου θα συνοδεύσουν επίσης το πλατώ με τα αλλαντικά και τα τυριά μας.




Μία Πράσινη σαλάτα με Αχλάδι, dressing φρούτα του δάσους, Stracciatella, ξηροί καρποί, παπαρούνα δροσίζει γρήγορα την αναμονή μας για να περάσουμε στο κυρίως πιάτο με τo παιχνιδιάρικο ραγού μανιταριών, μία τριλογία μανιταριών με fregola, grana Padano, λάδι τρούφας και extra ζουμερό αυγό πωσέ ενώ η τρυφερή μοσχαρίσια ουρά, σιγομαγειρεμένη σε κόκκινο κρασί, με πουρέ καπνιστής πατάτας στον ξυλόφουρνο, σάλτσα πράσινου πιπεριού-κρασιού θα κυριαρχήσει στο τραπέζι μας. Ήδη το κόκκινο κρασί την αναμένει πως και πως!





Όλα τα παραπάνω συνοδεία μουσικής που για τις επόμενες 2 εβδομάδες, Παρασκευή και Σάββατο θα συντροφεύει τα γευστικά σου ταξίδια!

Ble vin, πεζόδρομος Γεωργίου Σταύρου 14, Θεσσαλονίκη, τηλ. 2310 231201

 

 

 


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις