Wine Stories, Wine Experience Georgiadis Canteen


Συνεχίζοντας την επιτυχημένη πορεία της οικογένειας οινοποιών Γεωργιάδη, η Georgiadis Canteen παράγει και διανέμει εκλεκτούς οίνους. Το όνομα της εταιρίας είναι εμπνευσμένο από τις παλιές γαλλικές καντίνες, ενώ η φιλοσοφία των προϊόντων επικεντρώνεται στην αξιοποίηση των εξαιρετικών πρώτων υλών που προσφέρει η ελληνική γη.

Η βασική σειρά οίνων της εταιρίας προσφέρεται σε 6 γεύσεις (Λευκός Ξηρός & Ημίγλυκος, Ροζέ Ημίξηρος, Ερυθρός Ξηρός & Ημίγλυκος) και δύο συσκευασίες: «Τζούλια Γεωργιάδη» 500ml και «Τζουλιέτα Γεωργιάδη» 187ml.

                          

                        

Η σειρά των 750ml φιαλών αποτελείται από τον μυθικό «Μαρμαρωμένο Βασιλιά» Λευκό Ξηρό (Ροδίτης – Μαλαγουζιά), Ροζέ Ξηρό (Μαύρο Καλαβρυτινό – Ξινόμαυρο) και Ερυθρό Ξηρό (Merlot – Αγιωργίτικο), τη γοητευτική Rosa Regina Ροζέ Ημίγλυκο (Moschato – Merlot) και την premium ρετσίνα από Ροδίτη και Μαλαγουζιά «Vosporos Canteen» σε συσκευασίες των 750ml αλλά και magnum 1500ml.






Οι δύο ρετσίνες, Τζούλια Γεωργιάδη και Vosporos Canteen έλαβαν αντίστοιχα το Χρυσό και το Χάλκινο βραβείο στον 22ο διεθνή διαγωνισμό οίνων και αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης.

Η Georgiadis Canteen διαθέτει επίσης αποστάγματα: Ούζο Ρεμπίκο και Τσίπουρο Χίου Ψυχής, Λικέρ Μαστίχα Χίου Ψυχής καθώς και το super premium παλαιωμένο βιολογικό απόσταγμα σταφυλής Abelon και το βιολογικό απόσταγμα σταφυλής Δ. Καζάκη.





Έχουμε την τύχη να δοκιμάζουμε τον "Μαρμαρωμένο Βασιλιά" σε ροζέ Ξηρό Ποικιλιακό, ένας αναπάντεχος και μοναδικός συνδυασμός από Μαύρο Καλαβρυτινό από τους ορεινούς αμπελώνες της Αιγιάλειας και Ξινόμαυρο από τους αμπελώνες του Αμυνταίου. Ένας οινικός διάλογος Βορρά και Νότου, που οδηγεί σε ένα νεανικό και ελκυστικό ροζέ κρασί, με νευρώδη προσωπικότητα και έντονα αρώματα κόκκινων φρούτων και λουλουδιών αλλά και πελτέ ντομάτας, πάστας ελιάς, φίνου δέρματος και αποξηραμένων βοτάνων της ελληνικής φύσης.



Τον ''Μαρμαρωμένο Βασιλιά'' σε Λευκό Ξηρό Ποικιλιακό, ένα μοντέρνο και πλούσιο λευκό κρασί, που προέρχεται από Ροδίτη Αλεπού και Μαλαγουζιά, ποικιλίες των πλαγιών της Αιγιάλειας. Το μεγάλο υψόμετρο των αμπελώνων προσδίδει στο κρασί ισχυρή προσωπικότητα, έντονο -και τυπικό των δύο ποικιλιών- άρωμα, γεμάτο από εσπεριδοειδή, τροπικά, εξωτικά και λευκόσαρκα φρούτα, καθώς και βότανα της ελληνικής φύσης πάνω σε έναν καμβά ορυκτότητας.

Και την μοναδική Ρετσίνα Vosporos που κέρδισε ανατρεπτικά τις εντυπώσεις αλλά και την καρδιάς μας με την αριστοκρατική της γεύση! Ένας καινοτόμος συνδυασμός του ανθεκτικού στον χρόνο Ροδίτη και της εκλεπτυσμένης αρωματικής Μαλαγουζιάς από την προσήλια Νέα Μεσημβρία Θεσσαλονίκης με την προσθήκη ρητίνης δημιουργούν μία ξεχωριστή ρετσίνα με γεμάτο σώμα, ιδανική οξύτητα και μακρά επίγευση.



Και φέτος μπορείτε να γευτείτε υπεύθυνα τις μοναδικές προτάσεις από Georgiadis Canteen 2 και 3 Δεκεμβρίου στο Map of Flavors στο Βελλίδειο. 

Θα είμαστε όλοι εκεί!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις