EU RICE Πρόγραμμα Ευρωπαϊκής Ένωσης -Balance in Nature




EU RICE Balance in Nature

Enjoy it's from Europe 

Aπό την καταπράσινη περιοχή του Προχώματος, στο Νομό Θεσσαλονίκης, με μία υπέροχη θέα που το μάτι σου δεν μπορεί να υπολογίσει, πέρα μακριά στα παραποτάμια δάση και στις νησίδες του Αξιού ποταμού απολαμβάνουμε, στα πλαίσια του προγράμματος EU RICE, την φιλοξενία του  Θέασις Κτήμα Αξιού και την εγκάρδια υποδοχή της διοργανώτριας εταιρείας Novacert, της κας Μαρίας Ναλμπάντη, Δντρια του τμήματος προβολής και προώθησης σε συνεργασία με την εξειδικευμένη εταιρεία στη διοργάνωση εκδηλώσεων γαστρονομίας Chef Stories, μαζί με τον Πρόεδρο της Αγροτικής Εταιρικής Σύμπραξης Θεσσαλονίκης (ΕΑΣΘ) κο. Χρήστο Τσιχήτα και τον Γενικό Δντή κο. Κώστα Γιαννόπουλο.  

Το EU RICE πρόγραμμα υλοποιείται από την Αγροτική Εταιρική Σύμπραξη Θεσσαλονίκης Α.Ε. (ΕΑΣΘ) και το CONSEJO REGULADOR DE LA DOP ARROZ DE VALENCIA (ρυθμιστική αρχή του ρυζιού ΠΟΠ Βαλένθια) με στόχο να ευαισθητοποιήσει και να ενημερώσει τους καταναλωτές και τους παραγωγούς ότι το ρύζι που παράγεται στην Ευρώπη είναι ένα προϊόν ασφαλές, το οποίο καλλιεργείται τηρώντας τους αυστηρούς Ευρωπαϊκούς κανονισμούς.  Δίνει έμφαση στην περιβαλλοντική βιωσιμότητα της καλλιέργειας του ρυζιού, υπογραμμίζοντας τον ευεργετικό της ρόλο για την κλιματική αλλαγή και το περιβάλλον.  Για τους Ευρωπαϊκούς παραγωγούς, η βιωσιμότητα της παραγωγής ρυζιού αποτελεί ευθύνη και υποχρέωση.  Η Ευρωπαϊκή Ένωση στηρίζει εκστρατείες που προωθούν τον σεβασμό προς το περιβάλλον.


Ένα υπέροχο διήμερο ταξίδι ξεκινάει, από την περιοχή της Χαλάστρας για να καταλήξει στους ορυζόμυλους της Σίνδου και στο Δέλτα του Αξιού, παρέα με τα εύγευστα πιάτα της πολυαγαπημένης μας σεφ και ambassador, κας Ντίνα Νικολάου, να μας μυεί τόσο ελεύθερα και γεμάτα αγάπη στον μοναδικό γευστικό κόσμο του ρυζιού και πως θα έπρεπε να το εντάξουμε στην καθημερινή μας διατροφή, αφου έχει να μας προσφέρει τόσους εύγευστους συνδυασμους και να δημιουργήσουμε αμέτρητες συνταγές, γιατί ώς γνωστόν το ρύζι δεν είναι μόνο συνοδευτικό κυρίως πιάτου. Και το ελληνικό ρύζι, πιστέψτε με, είναι από τα καλύτερα και πιο ασφαλή στην κατανάλωση, αφού η καλλιέργειά του τηρεί όλους τους κανονισμούς και γίνεται χωρίς φυτοπροστατευτικά προϊόντα. 

Γευτήκαμε πιάτα με άρωμα Ελλάδας και καλοκαιριού, τόσο που θέλεις πάντα να ταξιδεύεις. Αγνά προϊόντα, όλα μαζί ανακατεμένα με αγάπη και μεράκι. Έξυπνες τεχνικές, μαγειρεμένα όλα υπό το σοφό και μοναδικά έμπειρο χέρι της Σεφ μας. Μία δροσερή τερίνα ρυζιού με λαχανικά, που σου θύμιζε ακριβώς το απόλυτο καλοκαιρινό φαγητό-γεμιστά, ένα μοναδικό πιλάφι με χταπόδι, που πραγματικά δεν ήθελες να τελειώσει. Τόσο υπέροχη αυτή η μυρωδιά του χταποδιού, αγκαλασμένο με τα φρέσκα αρώματα κόκκινης και πράσινης πιπεριάς, δεμένο μοναδικά με πετιμέζι και ζωμό από το ίδιο το χταπόδι, και για το κλείσιμο ένα ευφάνταστο κέικ ρυζιού με ινδοκάρυδο και κεράσια. Απλά μοναδικό! Ό,τι έπρεπε για να νιώσεις μία δροσιά στην τόση ζέστη του καλοκαιρινού μεσημεριού.













Το βράδυ μας κλείνει υπό το φως του φεγγαριού στο μοναδικό sky bar του ξενοδοχείου THE MET με τις μοναδικές γεύσεις του executive chef κ. Δημήτρη Τσανανά, με βασικό υλικό το ρύζι, και χρώματα και αρώματα συνθέτουν έναν μοναδικό πίνακα γεύσεων που ταράζουν αναπάντεχα και εκπληκτικά τον ουρανίσκο σου. Συνοδεία Μαλαγουζιάς και Ασύρτικού του κτήματος Porto Carras.












Αύριο μας περιμένει μία νέα ημέρα, γεμάτη υπέροχες εμπειρίες, εικόνες και πάνω απ'όλα γεύσεις!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις