The World of Whisk(e)y




Ταξίδι μαγικό στην ονειρεμένη Σκωτία, από τα Lowlands έως τα Orkney, εκεί που ο αέρας μυρίζει βαρέλι και φωτιά και σε καλεί να μυηθείς σε ένα κόσμο γεύσης, γνώσης, και μεθυστηκού αρώματος.






Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα Whisk(e)y το αγαπημένο μας FineBeing και ο δικός μας Highlander Γιώτης Αγγελίδης, μας ταξίδεψε το Σάββατο 20/5 στη γνώση, στη γεύση και στον κόσμο του Ουίσκι ή Whisk(e)y, το νόημα είναι το ίδιο!, απαντώντας σε ένα ερώτημα! Γιατί να δοκιμάσουμε ουίσκι; Ακούγεται προφανές, αλλά ο καλύτερος τρόπος για να ανακαλύψουμε το ουίσκι είναι να το δοκιμάσουμε!



Σε ένα modern-jazz mystic περιβάλλον, του Ian's bar, βγαλμένο από τις σελίδες μυστηρίου της Άγκαθα Κρίστι, σύντομα άρχισε ο εξαιρετικός λόγος του Γιώτη να με γεμίζουν με ενθουσιασμό και πριν το καταλάβω καρδιά και νους είχαν ήδη αποδεχθεί το συναρπαστικό πνεύμα του! 

Αρώματα θάλασσας, αλατιού, καπνιστού ψαριού, ναι δεν φαντάζεστε πόσες εκρήσεις αρωμάτων και εικόνων μας προκάλεσε κάθε γουλιά, μυρωδιά γρασιδιού και φρούτων, με γέμισαν ένα μεγάλο ερώτημα και η προσπάθεια απάντησης είναι αυτή που αποκαλύπτει την πλούσια ποικιλία και την σχεδόν άπειρη πολυπλοκότητα του πιο χαρακτηριστικού ποτού.

Με συνοδεία ευφάνταστων και πολύ έξυπνων συνδυασμών του πάντα αγαπημένου μας executive chef του Hyatt Regency Hotel & Regency Casino Thessaloniki, Απόστολου Αλτάνη, δεν αργήσαμε να καταλάβουμε πόσο ένα τόσο συναρπαστικό, πολυμορφικό και πολυδιάστατο ποτό μπορεί να αξιοποιηθεί στο έπακρο!



Δοκιμάσαμε ουίσκι Aberlour (12 years old)  Ardberg (10 years old),  Dalwhinnie (15 years old), Highland Park (10 years old), Glenkinchie (12 years old), με γλυκούς τόνους, πικρούς, έντονους, με δυνατό χαρακτήρα. Το δοκιμάσαμε σκέτο, με νερό, ακόμα και παγωμένο, όπως όμως και αν το προτιμάς το σημαντικό είναι να περνάς καλα και να το γεύεσαι όπως αρέσει σε σένα, απόλαυσέ το πάντα υπεύθυνα!




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις