Taste Halkidiki-Ταξίδι στο όνειρο με το Chef Stories



Taste Halkidiki, ένα οδοιπορικό στη γεύση, στη μαγεία της Χαλκιδικής και τους θησαυρούς της. 

Το ταξίδι ξεκινάει και βρισκόμαστε άγνωστοι άνθρωποι, σε ένα λεωφορείο, που όλοι έχουν ένα κοινό. Την αγάπη για το φαγητό, τις γεύσεις και το ταξίδι. Όμορφα πρόσωπα, χαμόγελα λαμπερά, ζεστοί άνθρωποι. Και ένας κοινός παρονομαστής, ένας φύλακας άγγελος που δεν μας άφησε στιγμή από τα μάτια του. Η κα. Νανά. Η δική μας Νανά! 

Μία μοναδική διοργάνωση, ένα ταξίδι στον υπερθετικό βαθμό οργανωμένο και μελετημένο από την εξαιρετική ομάδα του Chef Stories, Σύλβια, Νανά και Λία. 

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στο Επιμελητήριο Χαλκιδικής και τον Πρόεδρο κο. Ιωάννη Κουφίδη για την εξαιρετική δράση αλλά και την τιμή που μας έκαναν να μας προσκαλέσουν σε αυτή τη μοναδική εμπειρία. Μπορεί να είναι από τα νεότερα ιδρυθέντα επιμελητήρια όμως γρήγορα μας άνοιξε την αγκαλιά του με την τόσο ενδιαφέρουσα και υπέροχη δράση που μας πρόσφερε να ζήσουμε.



Πως μπορούν λοιπόν να δέσουν όλα αυτά μαζί, αναρωτιόμουν. Τι ήταν αυτό άραγε που με περίμενε; 

Δεν αργήσαμε να ξεκινήσουμε. Ήδη μας περίμενε ένα τετραήμερο, χωρίς να το γνωρίζουμε, έκπληξης, τόσο καλά οργανωμένο από το Chef stories, μία διαδρομή προς ένα τόπο μαγικό. Με συνοδοιπόρους την μοναδική Νανά Ζυγούρα και την υπέροχη Σύλβια Κουμεντάκη, αργήσαμε δε να συναντήσουμε και τον τρίτο σωματοφύλακα της παρέας, τη Λία Μπουντιούκου, που ίσως να μας έκανε έκπληξη η όλη διαδρομή προς ένα τόπο μαγικό. Που είναι δίπλα μας αλλά τελικά φαντάζει ονειρεμένο, βγαλμένο από παραμύθι. 

Χρώματα χρυσαφένια βγαλμένα από τους πίνακες του Μονέ, καλοδουλεμένα σε παλέτα μαγική! Μια συμφωνική ορχήστρα σε καθοδηγεί με μελωδίες ευτυχίας και γαλήνης! Τόσο μαγικά ταξίδια σε έναν μόνο προορισμό, τη Χαλκιδική! 






Γεύσου την, γνώρισε την, μύρισε την! Πιες το κρασί της και μέθυσε με το καταγάλανο του ουρανού. Ρομαντική διάθεση και ταξίδια του νου μέσα από τις γεύσεις και τους θησαυρούς της παρέα με ανθρώπους που ζουν το όνειρο τους, έτσι μας δίδαξε η σοφή μας Νανά, εκεί που σκάει το κύμα του Αρσανά. 


Αριστοκράτες λοιπόν τις γεύσεις μαζί παρέα, 4 ημέρες σε ένα ταξίδι σε τόπο μαγικό, γεμάτο αρώματα, χρώματα, εικόνες μαγευτικές από εκείνες που επιβεβαιώνουν ότι τελικά την Χαλκιδική δεν την γνωρίζεις όσο καλά νομίζεις ότι την ξέρεις. Και όμως σε προσκαλεί να τη γευτείς, να την γνωρίσεις καλύτερα, να μυρίσεις τα άνθη της ελιάς, να γευτείς τους καρπούς της και να ανακαλύψεις τους κρυμμένους θησαυρούς της. 


Γιασεμί παντού, μία μυρωδιά μαγική, νοσταλγική που αγαλλιάζει την ψυχή σου. Όχι άδικα ανθισμένο μέχρι εκεί που έβλεπε το μάτι σου. 


Μαζί με τους ανθρώπους της λοιπόν ζήσαμε και εμείς το όνειρό μας. Γιατί την Χαλκιδική την κάνουν οι άνθρωποι οι γεύσεις, οι στιγμές! 

Γιατί το taste Halkidiki είναι οι άνθρωποι και το όνειρό τους που ζωντανεύει κάθε μέρα! 

Και το ταξίδι ολοκληρώνεται με την ανατολή του ηλίου. Μα δεν τελειώνει. Τώρα όλα ζωντανεύουν, τώρα όλα θα ξαναγεννηθούν. 


Άραγε πόσες φορές έγραψα τη λέξη Χαλκιδική. Ούτε που τις μέτρησα. Σίγουρα η φίλη μου και αδερφή μου πλέον Μαρούλα θα με διορθώνει, γιατί είναι και πιο σοφή! 



Καλό ταξίδι σε όλους και εύχομαι η στιγμή της επανασύνδεσής μας να μην αργήσει να έρθει. Νανά, Σύλβια, Λία, Κωνσταντίνε, Αφροδίτη, Ελένη, Μαρούλα, Μάκη, Εύη, Γιώτη, Κατερίνα, Βασίλη, Νίκο, Ιωάννα, Άρτεμης, Πέτρο, Νίκη, Βίκυ, σας ευχαριστώ για όλη τη σοφία σας που μου μεταδώσατε, την αγάπη και την ευγένειά σας! Ακολουθήστε τους και γευτείτε και εσείς τις μοναδικές τους εμπειρίες! 








Τρώγοντας λοιπόν και γύρω από ένα τραπέζι η ζωή είναι πάντα όμορφη! Taste Halkidiki.




Το ταξίδι δεν τελειώνει...συνεχίζεται...



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις