Ακροβάτης



Ακροβάτης, ανάμεσα στη γεύση, στην παράδοση και στην ποιότητα. Ταξίδι από τα Χανιά, στο Ρέθυμνο και τη Σητεία. Μία Κρήτη στο πιάτο μας.

Μπορεί να είμαστε στη Θεσσαλονίκη,  υπάρχει όμως τόσο αγάπη για τη μοναδική αυτή κουζίνα που ο αέρας της Κρήτης δεν αργεί να μας αγκαλιάσει, έστω και νοερά να μας ταξιδέψει στο νησί αυτό και στην τόσο ιδιαίτερα νόστιμη μαγειρική πανδαισία.


Σαλάτα Κουκουβάγια, με ατσιποπουλιανό παξιμάδι, τριμμένη ντομάτα και ξίγαλο Σητείας

‘’Owl’’ salad, with atsipopouliani cruton, grated tomato and xigalo traditional Sitias’ cretan cheese.

Σφουγγάτο με σύγκλινα.

Omelette with smoked pork.




Καπνιστή μπριζόλα με μαυρομάτικα φασόλια, βραστά χόρτα, ντομάτα και κρεμμύδι.

Smoked steak with black beans, boiled greens, tomato and onion.



Μπουκιές κοτόπουλο μαριναρισμένο με πάστα ντομάτας σε σάλτσα από γαλένι.

Chicken bites marinated with tomato paste in galena sauce.



Απάκι κοτόπουλο, σαλάτα από κίτρινο πλιγούρι, αφυδατωμένα φρούτα, πίκλες μανιτάρι.

Chicken apaki, yellow oatmeal salad, dehydrated fruit, mushroom pickles.




Σκιουφιχτές μακαρούνες με κρασάτο κόκορα και φέτα.

Cretan pasta with rooster and feta cheese.



Ρεθυμνιώτικη παραδοσιακή σαλάτα, με βραστά χόρτα, πατάτες, αβγό ποσέ, κολοκυθάκια, ντομάτα, ξυνομιζήθρα.

Rethymnian traditional salad, with boiled greens, potatoes, this poached egg, zucchini, tomato, xinomizithra cheese.


Πατάτες με γραβιέρα και λεμόνι.

Potatoes with graviera cheese and lemon.


Πιλάφι από πλιγούρι με τσιγαριαστό αρνή, ανθόγαλο και αλμυρό ανθότυρο.

Oatmeal pilaf with smoked lamb, flower milk and savory cream cheese.


Ξιδάτο παραδοσιακό λουκάνικο, μουστάρδα από βρούβες και σταφίδα.

Traditional sausage with mustard of sinapis’ leaves and raisins.


Καλτσούνια φούρνου με ανθότυρο χανιώτικα σε καραμελωμένα σύκα.

Oven small traditional pies from Chania, Crete, with cream cheese in caramelized figs.


Απάκι χοιρινό, σοτέ με σάλτσα δαμάσκηνου και τραγανό πράσο.

Pork, sautéed with plum sauce and crispy leek.


Αγάπη για το καλό φαγητό, μεράκι στον τρόπο παρασκευής τους και η πρώτη ύλη δεν αργεί να σου επιβεβαιώσει αυτό που πάντα ψάχνουμε στο Dine Me Up. Την ποιότητα!

Ο γέρος δεσπόζει στον τοίχο, σε περιμένει με την ρακί να σε καλωσορίσει.

Οι ρυθμοί της γεύσεις κατακλύζουν νου και αισθήσεις και οι συνδυασμοί ξεσπούν στον ουρανίσκο σου όπως οι μπαλοθιές σε στιγμές χαράς και ευτυχίας.

Νόστιμο φαγητό, καλομαγειρεμένο μα κυρίως μελετημένο προσεκτικά. 


The acrobat!

Balancing  between taste, tradition and quality. Traveling from Chania through to Rethymnon and Sitia. The island of Crete manifesting in our plate.

Though we are in Thessaloniki, there is so much love for this unique cuisine that the air of Crete soon embraces us, even mentally to travel to this island and to such a particularly delicious culinary feast.

Love for good food, taste in the way it is prepared and the raw material confirms us what we are always looking for in Dine Me Up. The quality!

The old man on the wall awaits you to welcome you; a glass of raki is already served. Enjoy!

Delicious food, well cooked, carefully studied.


 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις