Test the Taste prive experience with Bliss Point




Κάπου στην ώρα του δειλινού, όταν το φως το ήλιου αγγίζει απαλά τη θάλασσα. Καλοκαίρι και η ατμόσφαιρα σε προδιαθέτει ήδη για μία υπέροχη βραδιά. Τέτοια βραδιά η test the taste διοργάνωσε υπέροχα με μοναδικό τρόπο, μυώντας όλους όσοι παρευρέθησαν εκεί, σε μία ακόμα συνάντηση λίγων ατόμων, που γνωρίζουν ή και που θέλουν να μάθουν τον υπέροχο κόσμο της γεύσης, της δοκιμαστικής εμπειρίας. Ένα ειδικά σχεδιασμένο και άψογα εκτελεσμένο μενού από τον σεφ Χρήστο Γρεκό με κύριο υλικό την εξαιρετική γραβιέρα της Bliss Point. Παλαιωμένη Γραβιέρα Σπηλιάς, με θρούμπι, κρασογραβιέρα, παλαιωμένη με 4 πιπέρια. Πλούσιες γεύσεις, γοητεία του κλασικού. Γεύσεις που ξεχωρίζουν, που σε συνεπαίρνουν. Γεύσεις γεμάτες ισορροπία. Λέξεις που απλά δεν υπάρχουν για να χαρακτηρίσεις τόσο αυθεντικά προϊόντα. Μία βραδιά άψογα οργανωμένη στο φιλόξενο χώρο του εστιατορίου Maiami παρέα με την αξιολάτρευτή μας Ντίνα Τέρτση, την οποία ευχαριστούμε πολύ για όλα όσα έκανε για εμάς. Μια γευστική δοκιμή συνοδευόμενη και από πολύτιμες ιστορίες, που ίσως δεν έχουμε ακούσει ξανά. Ιστορίες να διηγηθείς παρέα με το κτήμα Άλφα και τις ζωηρές, γενναιόδωρες γεύσεις του.

Η έναρξη έγινε με το αλμυρό κανταΐφι με bliss point γραβιέρα παλαιωμένη Σπηλιάς και σάλτσα αγριοκέρασου. Όσο απίθανος και αταίριαστος και αν ακούγεται αυτός ο συνδυασμός, τόσο ξεχωριστός και ισορροπημένος αποδείχθηκε.

Αλμυρό κανταϊφάκι με Bliss Point γραβιέρα παλαιωμένη Σπηλιάς και σάλτσα αγριοκέρασου.
Salted kataifi with Bliss Point graviera cheese, old aged ''caved'' and wild cherry sauce.

Ακολουθεί η Σαλάτα βαλεριάνα με σπασμένο παστέλι και παναρισμένους κύβους με Bliss Point γραβιέρα παλαιωμένη με θρούμπι και vinaigrette μελιού. Η τρυφερή υφή της σαλάτας αγκάλιασε εξαιρετικά το παστέλι, που τόσο η γλυκύτητα του όσο και η vinaigrette μελιού απογειώθηκαν παρέα με την παναρισμένη γραβιέρα. Ως κύρια πρωταγωνιστής, ο συνδυασμός της γραβιέρας με θρούμπι την κατατάσσει στις πιο αγαπημένες μας γεύσεις.




Σαλάτα βαλεριάνα με σπασμένο παστέλι και παναρισμένοους κύβους με Bliss Point γραβιέρα παλαιωμένη με θρούμπι και vinaigrette μελιού.
Valerian salad with grapes, brittle and breaded cubes of Bliss Point graviera cheese, old aged with savory and honey vinaigrette

Συνεχίζοντας με τα χειροποίητα ζυμαρικά με παλαιωμένη Bliss Point κρασιογραβιέρα, ήδη αντιλαμβανόμαστε πόσο τόσο απαλές γεύσεις, κλασικές και τόσο ευγενικές, έχουν την δύναμή τους, αναδυόμενη για να προετοιμάσει την διάθεσή μας για το επόμενο πιάτο που ακολούθησε.

Χειροποίητα ζυμαρικά με Bliss Point παλαιωμένη κρασογραβιέρα.
Handmade pasta with Bliss Point old aged graviera cheese with wine.

Ελληνική εξοχή, σε ένα πιάτο, με παλαιωμένη bliss point γραβιέρα με 4 πιπέρια. Δοκιμάζοντας όλα μαζί τα υλικά, νιώθεις σαν το ερωτικό ταγκό. Χορεύεις απαλά, αφήνοντας όλες τις γεύσεις να σε παρασύρουν σε κάτι μαγικό. Είναι αυτός ο συνδυασμός νοστιμιάς, ποιότητας και απόλαυσης που σε συνεπαίρνει.

''Ελληνική εξοχή'' σε ένα πιάτο, με Bliss Point παλαιωμένη γραβιέρα με 4 πιπέρια.
''Greek Countryside'' with Bliss Point old aged graviera cheese with 4 different kind peppers.
Αποχαιρετούμε την βραδιά με Semifreddo Μακεδονικού Χαλβά με sauce σοκολάτας. Ίσως ότι πιο εκρηκτικό μπορούσαμε να δοκιμάσουμε για να κλείσει υπέροχα η test the taste experience καλοκαιρινή μας εμπειρία! Με μία γλυκιά απόλαυση αθώας αμαρτίας!


Semifreddo Μακεδονικού Χαλβά με sauce σοκολάτας.
Semifreddo with Halva ''Makedonikos'' with chocolate sauce.


Εν αναμονή του επόμενου Test the Taste prive experience!








Around sunset time, when the light gently touches the sea. Summer time and the atmosphere is already leading you to a wonderful night. Such an evening, the test the taste team was greatly organized in a unique way, introducing all those who attended it to a higher level of gastronomy, in a gathering of a few people who know or who want to learn the wonderful world of taste and the experience of experimentation. A specially designed and impeccably presented menu by the Chef Christos Grekos, with the raw material to be the excellent graviera cheese from Bliss Point. Rich flavors, charm of the classic. Flavors that stand out, flavors in a balanced character. Words that simply do not exist to describe such authentic products. An evening perfectly organized in the welcoming area of ​​Maiami restaurant, along with our adorable Dina Tertsi, the owner of Maiami, whom we thank very much for everything she did for us. A tasting test accompanied by precious stories. Kind of stories that we have never heard before. A story telling along with the Alfa’s Estate lively and generous flavored wines.

Looking forward to the next Test the Taste privet experience!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις