Ciel Bar Restaurant



Σφαιροποίηση ελαιόλαδου με θυμάρι.
Olive oil with thyme spheronization.


Στην μαγευτική θέα του Θερμαϊκού, η απλότητα βρίσκει την θέση της στην ντελικάτη κομψότητα που χαρακτηρίζει το Ciel. Χωρίς πολλά λόγια και περιττές προσθήκες η προσπάθεια των συντελεστών που απαρτίζει την εξαιρετική αυτή ομάδα του εστιατορίου Ciel, με επικεφαλή τον σεφ Δημήτρη Κοτσιβό, προσθέτει ένα ακόμα συν στην γαστρονομική αγκαλιά της Θεσσαλονίκης. Γεύσεις καθαρές, μοναδικές, πρώτες ύλες εξαιρετικές, φαντασία που ζωντανεύει σε πιάτα πρωτότυπα, συμπληρώνοντας έναν καμβά υψηλής αξίας.

Υπό την υψηλή εξυπηρέτηση του Μανώλη Παναγιώτου, το ταξίδι στον γευστικό παράδεισο ξεκινάει με ένα μοναδικό καλωσόρισμα amuse bouche από καπουτσίνο με μελάνι σουπιάς, σουπιά και ξύσμα πορτοκαλιού ενώ ο εκρηκτικός συνδυασμός σφαιροποίησης ελαιόλαδου με θυμάρι μας προετοιμάζει για κάτι πολύ ευφάνταστο.

Καλωσόρισμα με καπουτσίνο από μελάνι σουπιάς, σουπιά και ξύσμα πορτοκαλιού. 
Amuse Bouche over cappuchino with cuttlefish ink, cuttlefish and orange zest.

Ένα γεύμα προσεκτικά δομημένο, χρώματα και αρώματα συνδυασμένα να προσφέρουν στον καθένα μία εμπειρία που θα ξεσηκώσει νου και ουρανίσκο. Από την δροσερή καλοκαιρινή σαλάτα, τον πικάντικο γαύρο, έως το παιχνιδιάρικο ριζότο με παντζάρι, καραβίδες λίμνης, μανιτάρια και πέπλο χλωροφύλλης, για να μας οδηγήσει στο αυτοκρατορικό φιλέτο κοτόπουλο και την ‘’καλλιεργημένη’’ πάστα με μαύρο ταλιολίνι, απόλυτο γευστικό ταξίδι σε μαγικούς προορισμούς! Μην ξεχάσετε μετά το γεύμα σας να δοκιμάσετε και τα μοναδικά cocktail στο μπαρ!

Διάφορες σαλάτες με ψητό κατσικίσιο τυρί και βινεγκρέτ φράουλας.
Various salads with roasted goat cheese, and strawberry vinaigrette.

Γαύρος γεμιστός με αφρό δυόσμου, σαλάτα με μπαχαρικά και χιόνι φέτας.
Anchovies stuffed with mint foam, spicy salad and feta snowflakes.

Ριζότο με παντζάρι, gorgonzola και καραβίδες λίμνης.
Risotto with beetroot, gorgonzola and lake crayfish.

Ριζότο με διάφορα μανιτάρια και πέπλο χλωροφύλλης.
Risotto with various mushrooms and chlorophyll veil.

Κοτόπουλο φιλέτο με ριζότο καλαμποκιού και σάλτσα τρούφας και καλαμαράτα (ζυμαρικό) με πέστο μανιταριού.
Chicken fillet with corn risotto and truffle sauce, and kalamarata pasta with mushroom pesto.

Μαύρο ταλιολίνι με ραγού γαρίδα, κάρυ και lemongrass.
Black taliolini with shrimp ragout, curry and lemongrass.

Over the magnificent view of Thermaikos sea, simplicity finds its place in the delicate elegance that characterizes Ciel restaurant. Without a lot of words and unnecessary additions, the efforts of this excellent group of the Ciel restaurant, led by Chef Dimitris Kotsivos adds one more plus to Thessaloniki’s gastronomic embrace. Pure tasting, unique, excellent raw materials, fantasy that animates on original dishes, completing a high-value canvas.
Under the high service of Manolis Panagiotou, the journey to the delicious paradise begins with a unique welcome of cappuccino with cuttlefish ink, cuttlefish and orange zest, while the explosive combination of olive oil and thyme spheronization prepares us for something very imaginative.
A carefully structured meal, colors and aromas combined to offer everyone an experience that will revive mind and palate. From the cool summer salad, spicy anchovies, to the playful beetroot risotto, lagoon crayfish, mushrooms and chlorophyll veil, to the royal chicken fillet and the '' cultivated '' pasta with black taliolini, an absolute delicious trip to magical destinations! Do not forget to try out the unique cocktail after your meal!

Βαθμολογία
Rate
*****
Ιδανικό για πρώτο ραντεβού
Ideal for first date
Ιδανικό για επαγγελματικό δείπνο
Ideal for business meetings/dinner
Ιδανικό για εκδήλωση
Ideal for a social event
Μουσική
Music
Κατάλληλος χώρος για παιδιά
Safe for children (under 10)
Animal Friendly
Smoking
Non smoking
Πρόσβαση σε καρότσια
Wheelchair/stroller accessible
Parking


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις