Thanks Giving στο Makedonia Palace


Thanks Giving, ή όπως λέμε εμείς εδώ Ημέρα των Ευχαριστιών. Μία γιορτή όχι συνυφασμένη με τα Ελληνικά έθιμα, όμως δεν χρειάζεται κανείς να υιοθετεί ξένα έθιμα για να νιώθει ευγνώμον και να ευχαριστεί για όσα έχει! Αυτό αισθανθήκαμε και εμείς από την φιλοξενία του εστιατορίου Salonica του ξενοδοχείου Makedonia Palaceκαι από όλο το προσωπικό που με κάθε ευγένεια και μοναδικό επαγγελματισμό μας έκανε να νιώσουμε αρκετά ευγνώμονες για το εξαιρετικό μενού που είχε ετοιμάσει ο Σεφ κος Σωτήρης Ευαγγέλου και η ομάδα του.
Ένας χώρος προσεγμένος, ανεβάζοντας το επίπεδο της καλαισθησίας και της κομψότητας σε υψηλά επίπεδα. Με την υπέροχη θέα στον Θερμαϊκό, το γεύμα μας αυτόματα αποκτά εορταστικό χαρακτήρα. Ταξίδι σε προορισμό κοσμοπολίτικο και κλασικό.
Γεύσεις απαλές, φινετσάτες και εξαιρετικά προσεγμένες. Ξεκάθαρες στον ουρανίσκο μας αφού κάθε υλικό ξεδιπλώνει μία δική του διαφορετική ιστορία.
Ξεκινώντας με ένα καπουτσίνο καλαμπόκι ο συνδυασμός από το κατσικίσιο τυρί με την πούδρα του μπέικον πλαισιώνει δυναμικά την σούπα βγάζοντας αρώματα και χρώματα πολύ ευχάριστα και γαλήνια για πρώτο πιάτο. Οι χρωματικοί συνδυασμοί με την δροσερή γεύση της σαλάτας και την μυστήρια γλυκύτητα της κολοκύθας αυτόματα μας προετοίμασε για να υποδεχτούμε τον πρωταγωνιστή της βραδιάς, την γαλοπούλα. Γεμιστή με κάστανα, σταφίδες και ξηρούς καρπούς,  περιτριγυρισμένη από εκλεκτά εποχιακά λαχανικά και γλυκοπατάτες. Μία γευστική γιορτή σε ένα μόνο πιάτο. Δεμένες γεύσεις τόσο εξαίσια μεταξύ τους. Σαν μία γλυκιά συμφωνία! Και μιλώντας για γλυκό η ζεστή τάρτα σοκολάτας με καρύδια πεκάν μπαχαρικά και κόκκινο κρασί ήταν αυτό που μας εξέπληξε τόσο ευχάριστα. Ένα δείπνο ευχαριστιών λοιπόν για το οποίο νιώσαμε αρκετά ευγνώμονες! Μυρωδιές και γεύσεις από βότανα και τσάι έκλεισαν ευχάριστα την βραδιά μας. 



Amuse-Bouche, Καπουτσίνο καλαμπόκι με αφρό από κατσικίσιο τυρί και πούδρα μπέικον.
Corn cappuccino with goat cheese espuma and bacon powder.

Δροσερά φύλλα από χειμωνιάτικες σαλάτες με ρόδια, καρύδια και ψητή κολοκύθα με μπαλσάμικο, σπιτική βινεγκρέτ με καρυδέλαιο και ξύδι ''xeres''.
Fresh winter salads bouquet with pomegranate, walnuts and baked pumpkin with balsamic, homemade vinegraitte with walnut oil and ''xeres'' vinegar.

Πατροπαράδοτη γεμιστή γαλοπούλα με cranberries, κάστανα, σταφίδες και ξηρούς καρπούς, σερβιρισμένη με ποικιλία από εκλεκτά εποχιακά λαχανικά και γλυκοπατάτες.
Traditional stuffed turkey with cranberries, chestnuts, raisins and dried nuts, served with a range of fine seasonal vegetables and sweet potatoes.

Ζεστή τάρτα σοκολάτας με καρύδια πεκάν, μπαχαρικά και κόκκινο κρασί.
Hot chocolate tart with pecan walnuts, spices and red wine.

Επιλογή για τσάι.
Variety of tea flavors.

Μινιαρντίς
Mignardise




Thanks Giving, a celebration not connected with any Greek customs, but we do not need to adopt foreign customs to feel grateful and thankful for all we have. This was also what we felt from the hospitality of the Salonica restaurant at the Makedonia Palace Hotel and from all the staff who, with all kindness and professionalism, made us feel very grateful for the excellent menu prepared by Chef Mr. Sotiris Evangelou and his team.
An attentive space, raising high the level of elegance. With the wonderful view at the Thermaikos sea, our meal automatically becomes festive. A trip to a cosmopolitan and classic destination.
Fine, elegant and exquisite flavors. Clear on our palate as every material unfolds a different story.

Starting with a cappuccino corn, the combination of goat's cheese and bacon powder dynamically envelops the soup, making flavors and colors very pleasant and serene for a first dish. The color combinations with the cool flavor of the salad and the mysterious sweetness of the pumpkin automatically prepared us to welcome the star of the evening, the turkey. Stuffed with chestnuts, raisins and nuts, surrounded by fine seasonal vegetables and sweet potatoes. A tasty celebration on just a single dish. Tastes and flavors exquisitely suited with each other. Like a sweet symphony! And talking about sweet the hot chocolate tart with pecan spices and red wine was what surprised us so pleasantly. A Thanksgiving dinner, for which we felt quite grateful! The aromas and tastes of herbs and tea closed our evening pleasantly.

Βαθμολογία
Rate
*****
Ιδανικό για πρώτο ραντεβού
Ideal for first date
Ιδανικό για επαγγελματικό δείπνο
Ideal for business meetings/dinner
Ιδανικό για εκδήλωση
Ideal for a social event
Μουσική
Music
Κατάλληλος χώρος για παιδιά
Safe for children (under 10)
Animal Friendly
Smoking
Non smoking
Πρόσβαση σε καρότσια
Wheelchair/stroller accessible
Parking


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις