Αρχοντούλα-Πλάκα Μήλου-Milos Island ''Archontoula Restaurant''





Ταξιδεύοντας, πάντα ανακαλύπτεις και κάτι διαφορετικό, κάτι μοναδικό και εξαιρετικό.
Στην περίπτωση αυτή η Αρχοντούλα κατάφερε να κυριαρχήσει στην καρδιά μας και στο στομάχι μας, πάνω απ’όλα. Ένας χώρος παραδοσιακός, αφού το εστιατόριο ήταν παλιά το καφενείο του πατέρα της Αρχοντούλας, μυρωδιά παλιάς εποχής, παράδοσης και ταξίδια νοερά στο χρόνο. Γεύσεις αυθεντικές, ελληνική γη, αγάπη για το καλό φαγητό και γνήσιες  συνταγές με νότες  από νέες και ανατρεπτικές ιδέες. Η Αρχοντούλαμας προσέφερε το καλύτερο και την ευχαριστούμε ιδιαίτερα. Αν μπορούσαμε θα τα δοκιμάζαμε όλα, μια υπόσχεση λοιπόν για την επόμενη φορά!

Ξεκινήσαμε με φάβα και όπως την ονομάζουν ‘’Φάβα Ανύπαντρη’’, παρέα με την εξαιρετική κάπαρη και το κρεμμυδάκι, τι άλλο να ζητήσεις για το ξεκίνημα. Σαλάτα δροσερή, ψητά λαχανικά με μανούρι, με εκείνη την θεσπέσια σως από μουστάρδα και μέλι, απογείωνε όλες τους συνδυασμούς των φρέσκων λαχανικών.  Οι κριταμοκεφτέδες με την σως από γλυκό καρπούζι ήταν αυτό που ανέτρεψε όλες τις θεωρίες μας για πρωτότυπες γεύσεις.
Το παραδοσιακό όμως πάντα έχει την αίγλη του και κυριαρχεί παντού. 




Το Μηλέικο κατσικάκι με τις πατάτες φούρνου και το ψαρονέφρι με την σάλτσα μελιού, τόσο νόστιμο και καλομαγειρεμένο! Δεν θα μπορούσαμε να ζητήσουμε κάτι καλύτερο.




Traveling always discover something different, something unique and extraordinary.
In this case, ‘’Archontoula’’ has managed to dominate in our heart and stomach, above all. A traditional place, as the restaurant was formerly Archontoula’s father’s café, a sense of an old-fashioned era, of tradition and of travel back in time. Authentic flavors, Greek land, love for good food and genuine recipes with notes of new and subversive ideas.  ‘’Archontoula’s’’ restaurant offered us the best.  If we could we definitely would try them all, but this is a promise for our next visit!
We started with smashed beans and, as they call it ‘’fava’’, together with the excellent caper and onion, what more to ask for a starter. Cool salad, grilled vegetables with manouri cheese, accompanied with a delicious mustard and honey sauce, giving a great boost on all of the combined of well grilled vegetables. The crithmum balls with the sweet watermelon sauce were what overturned all our theories about original flavors.

The traditional one always has its glory and domination, as the dish of Milos Island, well oven cooked goat meat along with potatoes and pork tenderloin with honey sauce, so tasteful and overwhelming, a promise of good living and good tasting. 






Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις