Π.22

Π.22 και ψάχνω να βρω να ταιριάξω όλες εκείνες τις λέξεις που ξαφνικά γέμισαν τις σκέψεις μου, ποιότητα, πάθος, πανσέληνος στην γευστική μας δοκιμή, πάνω από κάθε προσδοκία, προσμονή για το αποτέλεσμα, παιχνίδι με τις γεύσεις, ποικιλία, πανδαισία, πρωτοτυπία, prestige….Πίνακες νέων Ελλήνων Καλλιτεχνών, γιατί το Π.22 φιλοξενεί και έκθεση έργων τέχνης!
Πάνω απ’όλα όμως η απλότητα και η φαντασία του Σέφ, Δημήτρη Δασκάλογλου και η μοναδικότητα του Sommelier κου. Ανδρέα  ήταν αυτή που έπαιξε πρωταρχικό ρόλο στην γευστική μας βραδιά. Δεν μείναμε στον κατάλογο, αφεθήκαμε στις επιλογές τους και σε συνδυασμό με το υπέροχο κρασί που δοκιμάσαμε η βραδιά ήταν πραγματικά πέρα κάθε προσδοκίας! Γεύσεις απλές, απαλές, παιχνιδιάρικες και φίνες, γεμάτες έκπληξη.
Το μενού μας ξεκίνησε με έκπληξη ψητής γραβιέρας, με βρώμη, μέλι και καραμέλα, ένας περιπετειώδης συνδυασμός παρέα με την δροσερή σαλάτα, ικανός να μας οδηγήσει περίτεχνα και χωρίς πολλά λόγια στην  Ταλιάτα από κόντρα φιλέτο.  Μοναδική, πικάντικη με τις απλές νότες του φρεσκοτριμμένου μαύρου πιπεριού.  Και τι περισσότερο να ζητήσει κανείς όταν απλά αυτό που ακολουθεί γεμίζει με γευστικά πυροτεχνήματα νου και στόμα. Ριζότο με κοτόπουλο, σαφράν, σως από παντζάρι σβησμένο με λευκό κρασί. Την βραδιά κλείνει δροσερά το γλυκό eton mess, με χτυπημένη μαρέγκα, κρέμα γάλακτος και φρούτα του δάσους! Απλά εκπληκτικό. Ικανό να μας γυρίσει πάλι πίσω τρυφερά και γλυκά!

Π.22, looking to combine all the words that have filled my thoughts; quality, passion, full moon during our food tasting, above expectation, anticipation over the result, playing with flavors, variety, feast, originality, prestige…Young Greek artists’ paintings, because Π.22 also hosts an artwork exhibit. 
Above all, the simplicity and imagination of Chef Dimitris Daskaloglou and the uniqueness of the sommelier Mr. Andreas, was what played the lead part in our tasting.  We did not stick to the menu, allowing them to choose for us and in combination with the wonderful wine we tried, the night was truly beyond any expectation.  Simple, smooth, playful, fine favors, full of surprise.  Our menu began with a grilled graviera cheese surprisingly served with oats, honey and caramel adventurously combined with a fresh salad, able to lead us in an elaborate yet simple way to the tagliata.  Unique, spicy with a simple touch of freshly ground black pepper.  What more can you ask for when the dish that follows fills your mouth and mind with flavorful fireworks; chicken saffron risotto with a white wine and beet sauce. Our night is completed by the eton mess dessert, with whipped meringue, heavy cream and forest fruits.  Simply magnificent.  Able to take us back in a sweet and tender way.










Ψητή Γραβιέρα με μέλι, βρώμη και καραμέλα
Grilled Graviera cheese with honey, oaks and caramel.

Fresh Salad

Ταλιάτα από κόντρα φιλέτο με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Tagliata

Ριζότο με κοτόπουλο, σαφράν, λευκό κρασί και σως από παντζάρι.
Chicken risotto with soffran, white wine and beet sauce.

Δροσερό eton mess, με χτυπημένη μαρέγκα, κρέμα γάλακτος και φρούτα του δάσους.
Eton mess dessert, with whipped meringue, heavy cream and forest fruits








Βαθμολογία
Rate
*****
Ιδανικό για πρώτο ραντεβού
Ideal for first date
Ιδανικό για επαγγελματικό δείπνο
Ideal for business meetings/dinner
Ιδανικό για εκδήλωση
Ideal for a social event
Μουσική
Music
Κατάλληλος χώρος για παιδιά
Safe for children (under 10)
Animal Friendly
Smoking
Non smoking
Πρόσβαση σε καρότσια
Wheelchair/stroller accessible
Parking

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις