Σαλάμι, Φέτα & Κρασί-Ντελικατέσεν

Οδός Ερμού 33, Θεσσαλονίκη. Μια βόλτα στην γνωστή αγορά της πόλης, στους πλακώστρωτους δρόμους και στα στενά με τα άπειρα χρώματα και τις παραδοσιακές εικόνες και αρώματα. Σταθήκαμε μποστά στην βιτρίνα του μικρού μαγαζιού. Όχι όμως τόσο μικρό αφού κρύβει μέσα έναν θαυμάσιο και ανεκτίμητο θησαυρό. Το Dine Me Up στηρίζει τα Ελληνικά προϊόντα και τους νέους παραγωγούς και στο ''Σαλάμι, Φέτα και Κρασί, βρήκαμε πραγματικά αυτό που ψάχνουμε! Τοπικές γεύσεις, ποικιλίες εξαίσιες, μεθυστικά αρώματα. Προσεγμένες επιλογές και συνδυασμοί ανατρεπτικοί. Η οικογένεια Παπαθανασίου μας καλωσόρισε εγκάρδια για να γευτούμε και να γνωρίσουμε μοναδικά προϊόντα, που βλέπουμε για πρώτη φορά, τυριά, αλλαντικά, κρασί παραγωγής τους, και όχι μόνο, καθώς και έξτρα παρθένο ελαιόλαδο. Προϊόντα με αρκετά βραβεία στις πλάτες τους! Ένα από τα ντελικατέσεν προτεινόμενο και από τον γνωστό Σεφ Βαγγέλη Δρίσκα. Μένει μόνο να σας πούμε ότι τα προϊόντα τα βρίσκετε σε πολύ καλά εστιατόρια της πόλης όπως ThePrinceBarsserie, Τηγανιές & Σχάρες, Το ΕλληνικόBeer SaloonΜεζέ ΜεζέΦουλ του ΜεζέNegroponte, Frutti Di Mare, The Bristol hotel, Τσιρ-Τσιρ Μεζέ, Η Ρούγα, Φανός της Πόλης, Ακαδημία, Beer store.  


Και μην ξεχνάτε! Για όλους τους αναγνώστες του Dine Me Up ισχύει έκπτωση 10%.  





Ο κος Παπαθανασίου, αριστερά μαζί με τον Αρχισέφ Λέσχης Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος, κο Μαστροδημήτρη Γεώργιο



 

Δοκιμάσαμε τυριά Άνδρου, γραβιέρα, βολάκη, σουμάκ, κρασοτύρι, μαραθοτύρι. Λαδοτύρι Μυτιλήνης, παλαιωμένο κασέρι Γρεβενών, με φυσική μούχλα και ωρίμανση 32 μηνών μέσα σε σπηλιές. Μανούρι Αέρος Βλάστης, μία παραδοσιακή συνταγή. Γίδινο σκληρό τυρί Βλάστης, με 100% κατσικίσιο γάλα και13% λιπαρά. Καπνιστό Μπάτζο, που στην τοπική διάλεκτο το ονομάζουν mpatzio d'oro, μία γεύση μοναδική και εξαίσια, όπως βέβαια και  όλα όσα δοκιμάσαμε. Τυρί παραγωγής της οικογένειας Παπαθανασίου και όπως μας ενημέρωσαν γίνεται υπέροχο σαγανάκι!  Γραβιέρα Κρήτης, η δική μας παρμεζάνα, με ωρίμανση 18 μηνών.  Καπνιστό τυρί Βερμίου, με αιγοπρόβειο γάλα και φυσικό κάπνισμα οξιάς. Μετσοβέλες με τσίλι, σκόρδο και γεύση κλασική. Ανθότυρο ξηρό Κρήτης.  Κόμοι Νάξου με μπούκουβο και βότανα. Αρσενικό Νάξου. 

Λαδοτύρι Μυτιλήνης

Γραβιέρα Κρασάτη, Γραβιέρα Κρήτης, Παλαιομένο κασέρι Γρεβενών

Μανούρι αέρος Βλάστης, Καπνιστός Μπάτζος, Καπνιστό τυρί Βερμίου, Γίδινο σκληρό τυρί Βλάστης

Κρασοτύρι Άνδρου, Μετσοβέλες με τσίλι, σκόρδο, κλασική, Ανθότυρο ξηρό Κρήτης, Κόμοι Νάξου με μπούκουβο και βότανα, αρσενικό Νάξου.

Δοκιμάσαμε εξαιρετικά αλλαντικά, φιλέτο μοσχαρίσιο με αρωματικά βότανα, σαλάμι μοσχαρίσιο με φινόκιο, μοσχαρίσιο σουτζούκι, καραμανλίδικο βοδινό, ψαρονέφρι με βότανα και πιπέρια, παστουρμά νουά βοδινό.  



Φιλέτο μοσχαρίσιο με αρωματικά βότανα, σαλάμι μοσχαρίσιο με φινόκιο, μοσχαρίσιο σουτζούκι.

Καραμανλίδικο βοδινό, ψαρονέφρι με βότανα και πιπέρια, παστουρμάς νουά βοδινό.


Περνάμε στο εξαίσιο premium έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, άριστης ποιότητας, τολμηρό και φρουτώδες, σε συνδυασμό αγνών μεσογειακών βοτάνων και ποικίλων αρωμάτων. Όλα αυτά στην εξαιρετική προσπάθεια και δουλειά της Nature Blessed, μίας εταιρίας από την Θεσσαλονίκη που εδώ και 35 χρόνια παράγει ελαιόλαδο σε δικούς της ελαιώνες, έτοιμη να προσφέρει τον ''θησαυρό'' της Ελληνικής γης. 




Κλείνουμε με τα κρασιά της οικογένειας Παπαθανασίου, παραγωγής δική τους, Bio και σε πολύ καλή τιμή! Δοκιμασμένο και εξαιρετικό!
Ο Λιαστός Σιάτιστας, blend 100 ετών, από σταφύλια που ωριμάζουν στον αέρα μέχρι να γίνουν σταφίδα και μετά κρασί. Η οινοποιία Σακαλάκη, με ποικιλίες Μαλαγουζιά, Chardonnay, Cabernet Sauvignon-Merlot, Syrah.  Το Τσίπουρο Αμυνταίου, διπλοβρασμένο, απόσταγμα ξινόμαυρο. Τι να πρωτοσκεφτείς με τόσο πλούτο απλόχερα δοσμένο!   







 


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις