Tasting στο biscotto coffee+
Τελευταίος προορισμός και το tasting στο biscotto coffee+ μας ταξίδεψε έως την
Ιαπωνία για να μάθουμε να φτιάχνουμε σούσι. Ένας απλός τρόπος παρασκευής που όμως
κρύβει μέσα του πολλών ετών ιστορίας και πολιτισμού. Η ομάδα του Mongo μας έμαθε πως μπορούμε εύκολα και
εμείς από το σπίτι μας να φτιάξουμε σούσι! Ρύζι και φύκι τα βασικά μας συστατικά
και μετά είναι στην επιλογή του καθενός με τι θέλει να τα γεμίσει. Ναι μπορούμε
να βάλουμε και κοτόπουλο! Αν ακούσετε για sashimi (Sashimizushi) να γνωρίζετε
ότι πρόκειται για το φιλέτο ωμού ψαριού σκέτο, χωρίς συνοδεία ρυζιού, αν
ακούσετε για maki (makizushi) ρολό να γνωρίζετε ότι πρόκειται για το πολύ
γνωστό μας ρολό φύκι τυλιγμένο με ρύζι και σολωμό, γαρίδα, τόνο, καβούρι, ή και
το αντίθετο, ρύζι τυλιγμένο σε φύκι, γιατί θα το δείτε και ανάποδα
παρασκευασμένο το ρολό, και αν ακούσετε για nigiri (nigirizushi)
να γνωρίζετε ότι πρόκειται για το φιλέτο
ψαριού που σερβίρεται επάνω σε ρύζι, και επειδή είναι φτιαγμένο στο χέρι πήρε
αυτή την ονομασία. Και μην σας φοβίζουν
τα τσοπ στικς, γιατί το σούσι τρώγεται και με τα χέρια, εκτός βέβαια αν
προτιμήσετε sashimi που θεωρείται αγένεια και ανθυγιεινό να το φάμε
απευθείας με τα χέρια. Δεν μοιραζόμαστε
ποτέ τα τσοπ στικς μας και δεν τα τινάζουμε στο πιάτο μας. Αν έχουμε τελειώσει
με το φαγητό μας απλά τα τοποθετούμε παράλληλα με το πιάτο μας ή επάνω στο
πιάτο μας οριζόντια. Το σούσι
συνοδεύεται πάντα από σάλτσα σόγιας, δεν βουτάμε ποτέ το σούσι μας μέσα στην
σάλτσα σόγιας από την πλευρά του ρυζιού αλλά μόνο από την πλευρά του ψαριού,
φύλλα τζίντζερ, τα οποία είναι κάτι σαν
το δικό μας τουρσί και τα τρώμε πάντα αφού έχουμε τελειώσει με το φαγητό μας, για
να ξεπλένουμε το στόμα μας ώστε να είμαστε έτοιμοι να γευτούμε το επόμενό μας πιάτο
σούσι και τέλος από wasabi sauce,
το οποίο ποτέ δεν ανακατεύουμε με την σάλτσα σόγιας.
Last stop and the Tasting at biscotto coffee + took us on a small trip to Japan to learn how to make sushi. A simple way of making sushi that hides many years of history and culture. Mongo team showed us how easily we can make sushi with just simple ingredients! Rice and seaweed our basic ingredients and then comes the mixing with our preferences. Yes we can put chicken meat also! If you hear for sashimi (Sashimizushi) you should know that it is the fillet raw fish, without rice, if you hear about maki (makizushi) roll, it is the very familiar roll seaweed wrapped rice and salmon, shrimp, tuna, crab, or vice versa, rice wrapped in seaweed, because you will also see this version too, and if you hear about nigiri (nigirizushi), it is the fish fillet served on a rice, and because it is made on hand they call it like this. And don’t get all complicated on how you will use the chopsticks because sushi can also be eaten with our hands, unless of course you prefer sashimi it is considered rude and unhealthy to eat it directly with hands. We never share our chopsticks and we do not tap them on our plates. If you are finished with your food simply place them alongside the plate or on the plate horizontally. Sushi is always served with soy sauce, never dip the sushi in the soy sauce on the side of rice but only from the side of the fish, ginger leaves, which is something like our own pickle and we eat them after we are finished with our food, to wash our mouth so that we are ready to taste our next sushi and with the wasabi sauce, which we never mix it with the soy sauce.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου